П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
19 Грудня 2014

«МИКОЛАЙЧИКИ» ДЛЯ СПРАВЖНІХ ЧОЛОВІКІВ

Напередодні Дня святого Миколая авто зі щедрими подарунками від добре знайомого кам’янчанам Благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка припаркувалося біля корпусу Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Меценати привезли два десятки зручних двоповерхових ліжок і десяток новеньких тренувальних стінок, які вже змонтували в казармах, де проживають вихованці навчального закладу.

Сергій Ісаєнко, Олександр Корольов, Олег Фасоля, Олександр Рощук17 грудня директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олег ФАСОЛЯ разом із президентом фонду «МіСт» Сергієм ІСАЄНКОМ, головою правління фонду Олександром КОРОЛЬОВИМ, начальником ліцею полковником Олександром РОЩУКОМ передали дарунки ліцеїстам.

– Коли разом із Сергієм Ісаєнком у листопаді цього року ми навідувались до ліцею, то побачили, що в закладі сутужно із ліжками, – каже Олег Іванович. – Але тепер, завдяки фонду, цю проблему вирішуємо. На початку наступного року департамент освіти і науки облдержадміністрації ініціює затвердження нової обласної Програми розвитку інтернатних закладів, де чільне місце буде відведено саме Кам’янець-Подільському ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, зокрема його матеріально-технічному забезпеченню. Але поки раді, що маємо в партнерах благодійників з «МоСту», які щиро, окремо від влади допомагають інтернатам по всій Хмельницькій області.

Тоді ж, у листопаді, благодійники пообіцяли ліцеїстам повернутися з подарунками на Миколая. Свого слова меценати дотримали – простора казарма, що стала домівкою для кількох десятків ліцеїстів, тепер майорить кольорами зручних подушок і теплих ковдр, виблискує бильцями комфортних двох’ярусних ліжок і хизується сучасними тренажерними стінками. Як зазначив начальник ліцею Олександр Рощук, такий подарунок від благодійників заклад отримав вперше за 14 років існування.

– Такі самі ліжка засновник фонду Дмитро САВЕНКО подарував нашим прикордонникам на Херсонщині. Ми дуже сподіваємося, що й ліцеїстам, які навчаються військовій справі далеко від дому, вони також даруватимуть додаткове відчуття комфорту і тепла, – розповідає Сергій Ісаєнко. – Тому, вітаючи юних ліцеїстів зі святом Миколая, підібрали подарунки, що зможуть їм не лише забезпечити повноцінний відпочинок, але й підтримати фізичне здоров’я. Також, піклуючись про благоустрій закладу, ми передали ліцею кахель і листи ДСП.

Усіх ліцеїстів благодійники запросили в наступному сезоні безкоштовно відвідувати ігри мотобольної команди «Поділля», якою також опікується фонд. Ще одним сюрпризом від гостей став урок благодійності. Випускникам закладу його провів голова правління фонду Олександр Корольов. Він розповів хлопцям про роботу спеціальної групи, що займається пошуками останків загиблих у зоні АТО солдатів, у складі якої працював Олександр Новомирович.

– Ми раді тісній співпраці з департаментом освіти і науки, керівник якого не менш ретельно, ніж ми, вникає в потреби інтернатних закладів області та робить усе можливе для зменшення переліку цих потреб, – додає Сергій Ісаєнко. – Для узгодження дій ми попередньо домовилися про підписання договору щодо співпраці між фондом і департаментом.