П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Грудня 2014

ДО СОЦСТРАХУ МИКОЛАЙ НЕ ДІЙШОВ…

Цьогоріч маленькі українці залишилися без традиційних новорічних подарунків від Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Це стосується й кам’янчан, які звикли напередодні свят отримувати «соцстрахівські» солодощі для своїх дітлахів.

А річ у тому, що в бюджеті фонду на 2014 р. не передбачили коштів для придбання дитячих презентів до Дня святого Миколая. Така, зовсім несолодка, економія була втілена в життя вперше за 13 років існування фонду.

– Насамперед це пов’язано зі складною ситуацією в державі, – пояснює директор міської виконавчої дирекції Хмельницького обласного відділення фонду Ніна БЕРЕЗНІЦЬКА. – Законом України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення умов для економічного зростання в Україні» ще з першого травня було зменшено суму внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Як наслідок, очікується значне зменшення надходжень до бюджету фонду. З метою ж його збалансування затвердили зміни, відповідно до яких кошти на фінансування позашкільного обслуговування, в тому числі й на новорічні подарунки, 2014-го не передбачалися.

Зі слів Ніни Сергіївни, поки що не відомо, чи розщедриться Миколай наступного року.