П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
26 Грудня 2014

ГЕРОЇВ ШУКАЙТЕ НА МАРКАХ

Кам’янецького сапера з позивним «Француз» відтепер можна побачити на поштових марках, які випустила «Укрпошта». Серія марок, що має назву «За честь! За славу! За народ!» стала приємною несподіванкою для нашого земляка.

ГЕРОЇВ ШУКАЙТЕ НА МАРКАХЯк розповів «ПОДОЛЯНИНУ» Олексій (прізвища воїн попросив не вказувати), йому зі столиці зателефонувала однокласниця, котра побачила знайоме обличчя на марці.

Свій позивний «Француз» отримав від бойових побратимів через те, що військовий вишкіл проходив в інженерній школі Франції. Один з найкращих фахівців Центру розмінування, де працює вже 10 років, також володіє англійською та французькою мовами і є військовим у четвертому поколінні. З початком війни Олексій вирушив у найгарячіші точки Східної України, брав участь у битві під Савур-Могилою, де ГЕРОЇВ ШУКАЙТЕ НА МАРКАХоблаштовував мінні загородження, що рятували життя нашим бійцям. Під обстрілами бойовиків, на мушці у російських снайперів розміновував переправи і мости, а встановлені ним міни зупинили не одну російську колону.

Наш земляк дуже скромний і не любить хизуватися героїчними вчинками. Хоча про них нещодавно розповіли всеукраїнські засоби масової інформації і, можливо, підштовхнули «Укрпошту» випустити марку із зображенням обличчя кам’янчанина. Нещодавно Олексій повернувся до рідного міста, але готовий у надцятий раз вирушити на схід.