П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Січня 2015

ВІД ПІДСУДНОГО – ЗАПЛЬОВАНИЙ «ПРИВІТ», А ВІД СУДДІВ – САМОВІДВІД

У Кам’янці продовжують розглядати резонансну кримінальну справу щодо вбивства Павла ТЕПЛЮКА, адже касаційний суд повернув її до першої інстанції. 26 грудня відбулося друге засідання, котре мало чим відрізнялося від звичного для цієї справи сценарію.

Якщо два тижні тому засідання відклали через те, що одна із суддів захворіла, то цього разу з’явилася ще одна причина перенести справу. Впродовж засідання колегія в складі головуючої судді Людмили Гладій, а також суддів Романа Савчука та Олени Швець двічі видалялися із судової зали. Спочатку колегія пішла радитися з приводу клопотання підсудного про відвід прокурора Валентина Чорноморця. Таке прохання відхилили й одразу оголосили: судді Швець і Гладій подали заяву про самовідвід.

– Головуюча суддя подала заяву про самовідвід у зв’язку з тим, що з грудня 2013 до грудня 2014 року вона розглянула сім скарг підсудного, які безпосередньо пов’язані із кримінальною справою, – прозвучало в судовій залі.

Суддя ж Олена Швець свій самовідвід аргументувала тим, що підсудний неодноразово писав скарги з приводу невиконання нею своїх професійних обов’язків. Обидві заяви колегія задовольнила й цим самим перенесла справу на невизначений термін.

Поки ж судді ходили радитися, в залі засідань звучала лайка, а присутні змушені були ховатися від плювків підсудного. На жаль, конвой не зумів забезпечити порядок.