П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
1 Січня 2015

ОСОБЛИВОСТІ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗНО

5 січня стартує реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 20 лютого 2015 р.

Кожен зареєстрований учасник матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох навчальних предметів. Результати ЗНО зараховуються як вступні випробування до вищих навчальних закладів. 2015 р. для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти подають сертифікати лише 2015 р.

Абітурієнти складатимуть тести ЗНО з української мови і літератури та математики двох рівнів складності – базового і поглибленого, обрати який треба буде під час реєстрації. Рівень складності тесту, необхідний для вступу на навчання, визначатиметься Правилами прийому до вищого навчального закладу.

Результати ЗНО з української мови і літератури (базовий рівень – українська мова) будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників 2015 р.

Для визначення результатів ЗНО-2015 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт (вводиться цивілізована практика визначення «порога» результатів: «тест склав» або «тест не склав»).

ЗНО проводитиметься у квітні – липні, додаткова сесія – впродовж червня – липня.

У міському управлінні освіти і науки з 5 січня працюватиме консультаційно-реєстраційний пункт з питань ЗНО-2015 (тел.: 5-18-12, каб.102а)

Оксана ВІДЛАЦЬКА, методист науково-методичного центру.