П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Січня 2015

МЕДИКІВ КАМ’ЯНЧАНИ КЛИКАЛИ ЧАСТІШЕ, НІЖ ДІДА МОРОЗА

З побажаннями миру в державі, надією на кращий рік і, на диво, з морозцем і снігом зустрічали ми 2015-й. І, здавалося б, новорічні застілля цьогоріч мали би бути скромнішими, а святкування – тихішими, втім перша зустріч із роком Вівці не обійшлася без традиційних неприємностей: кам’янчани наїдалися до нестями, напивалися до втрати свідомості та з’ясовували стосунки до крові.

Святкуючи прихід Нового року, рятівну комбінацію «103» мешканці набирали аж 102 рази. Адже рік Синьої Вівці зустрічали символічно: спочатку перебирали до посиніння, потім буцалися, як барани, а згодом і засинали на вулиці, як блудні вівці. Як розповідають лікарі станції екстреної медичної допомоги, вже після опівночі їм довелося рятувати двох кам’янчан, котрі в розпал застілля «в подарунок» отримали колото-різані рани. Вже ближче до ранку пацієнтами «екстреної» ставали жертви алкогольного сп’яніння й ті, хто отруївся невідомою речовиною. Близько 4.00 одного з таких «постраждалих» з вулиці госпіталізували в реанімацію, о 5-й ранку прибитого алкоголем чоловіка знайшли під ялинкою біля Ратуші. Загалом же «зморених» новорічною радістю «швидка» заставала і вдома, і біля кафе.

Вже наступного дня медиків, а не Діда Мороза, кликали ті, хто, бажаючи бути ситим цілий рік, добряче наївся за новорічним столом. У результаті першими «подарунками» для таких кам’янчан стали панкреатити й холецистити.

Майже 70 викликів лікарі отримали на Святвечір і понад 80 – на Різдво. Впродовж дня до травмопункту доставили декількох кам’янчан із переломами та забоями, причиною чого стала ожеледиця. А під вечір 6 січня до справи знову взялася алкогольна інтоксикація. Поки одні під впливом градусу засинали на вулиці, інші навіть на Різдво влаштовували бійки та з травмами потрапляли до лікарні. Занепокоєні медики й тим, що в честь свята кам’янчани, котрі планово приймають ліки, роблять винятки, через що потім мають неприємні наслідки.

Не зовсім спокійним було чергування і в кам’янецьких правоохоронців. І хоча в хроніці обласної міліції повідомляється, що загалом Новий рік до подолян прийшов без резонансних злочинів, утім на Кам’янеччині саме у святкову ніч чистили дачі та хапалися за ножі.

Точно не залишився голодним на свято злодій, котрий проник до дачного будиночка в с.Малинівці, адже, крім 19 тис.грн., викрав звідти й чимало продуктів. Ще один зловмисник, очевидно, вирішив покласти собі під ялинку водяний насос, тюнер, відеоплеєр та соковарку, які в ніч на 1 січня поцупив із дачі в с.Ісаківці. Без мобільного телефона та обручки увійшов у Новий рік 29-річний кам’янчанин, котрого обікрали поблизу бару «Бастіон».

Зафіксували в новорічну ніч і декілька ножових поранень. Як повідомив інспектор по роботі з населенням і ГФ райвідділу міліції Олег ГОРБАНЮК, святкування переростали в бійки та закінчувалися пораненнями біля місцевих барів у Сахкамені та Думанові. Кривавий подарунок колишній дружині на Новий рік зробив і кам’янчанин, штрикнувши жінку в живіт і шию. На щастя, рани виявилися непроникними, тому 31-річній молодиці надали допомогу без госпіталізації.

Не гребували кам’янчани входити у Новий рік із гучними вибухами піротехніки в той час, коли над головами їхніх земляків бахкали артилерійські постріли. Насолоджуватися феєрверками мешканцям не завадили ні рішення виконкому про їхню заборону в місті, ні усвідомлення того, що під час війни такі святкування щонайменше – недоцільні. Зі слів правоохоронців, нарікання від населення з цього приводу були, втім поки що особи порушників не встановлені й жодного відповідного протоколу не складено.

На Різдво допомога рятувальників знадобилася під час гасіння легкового автомобіля «Volkswagen Passat» на вул.Князів Коріатовичів. Пожежа сталася через коротке замикання електропроводки й обійшлася без постраждалих.

Не залишилися без роботи під час новорічно-різдвяних свят і працівники філії «Кам’янець-Подільська ДЕД», котрих погода «потішила» снігом, заметами та ожеледицею. Зі слів начальника філії Василя ЧОРНОГО, пального таки вистачило для того, щоб чистити та посипати кам’янецькі шляхи. Аби забезпечити проїзд, перед Святвечором до роботи взялися 15 одиниць техніки. В напрямках різних сіл району працювали грейдери, трактори й навантажувач.