Субота, 20 Квітня 2024 р.
16 Січня 2015

КРІЗЬ ТЕРНИ – ДО ПАЦІЄНТА

На проїзд із перешкодами нарікають працівники станції екстреної медичної допомоги, котрим не раз доводиться діставатися до хворих кам’янчан дворовими лабіринтами або ж тунелями із гілля. З цього приводу медики «швидкої» й звернулися до міської влади та мешканців міста, аби вкотре нагадати: швидкий приїзд – це, насамперед, безперешкодний проїзд.

– На оперативність автомобілів екстреної допомоги суттєво впливають самовільно встановлені внутрішньодворові загородження і занадто розгалужені кущі й дерева, – каже головний лікар станції Мирослав КОЛОМИЙ. – Для прикладу, вулицею Шевченка від перехрестя з Гунською карета ЕМД може їхати лише серединою шляху, бо рух правою стороною призведе до пошкодження автомобіля. На Карвасарах взагалі замість дороги – суцільний тунель. Дістаючись до хворого, медпрацівники змушені виходити з авто й усілякими засобами, часто акробатичними, вигинати гілля, звільняючи шлях. Схожа ситуація на багатьох вулицях міста. Тому просимо, аби комунальні служби прибрали гілля хоча б до висоти трьох метрів.

На таке прохання медиків у міськраді повідомляють: коштів на розчищення зелених насаджень поки що немає. Проте до справи пообіцяли підключити інспекторів з благоустрою.

– Проблема справді існує, особливо під час снігопаду, – каже директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста» Петро СОЛЯРИК. – Під вагою снігу гілки нависають над дорогою, і проїхати практично неможливо. Річ у тому, що це питання стосується, в основному, приватного сектора. Тому інспектори отримали доручення проконтролювати, щоб господарі позрізали гілля, яке нависає над дорогою і заважає проїзду «швидкої».