П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Січня 2015

НАБРИДЛИ ВІНКИ НА ФАСАДІ

Проти трун, пам’ятників, хрестів, вінків і штучних квітів, якими продавці ритуальної атрибутики поперегороджували тротуари, виступила міська влада. Кам’янчани неодноразово скаржилися на моральний дискомфорт від агресивної реклами вічного життя. Такі товари, безумовно, необхідні, проте навряд чи хтось «спокуситься» на рекламу і купить щось заздалегідь – занадто специфічний товар.

НАБРИДЛИ ВІНКИ НА ФАСАДІЗа викорінення такого «чорного маркетингу» чиновники взялися ще 25 грудня 2014-го, прийнявши рішення про заборону розміщувати та продавати ритуальні предмети поза межами магазинів. Офіційне попередження, як запевнив директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом міста» Петро СОЛЯРИК, оприлюднили і серед продавців. Однак, попри складені приписи і попередження, вони не поспішають розлучатися з такою «рекламою». У цьому під час рейду 13 січня переконалися комунальні інспектори та журналісти.

– Найбільше потопає в ритуальній атрибутиці вулиця Першотравнева, – каже Петро Пилипович. – Уперемішку з меблями і морозивом продаються хрести і труни… Фасади будинків обліплені вінками, на тротуарах – пам’ятники. Таке враження, що ходиш по цвинтарю. Тоді як, відповідно до Правил благоустрою, розміщення реклами поза магазином чи офісом – заборонено. Цих норм дотримується лише державне бюро ритуальних послуг.

Під час рейду інспектори склали два адмінпротоколи. А наступного дня на адмінкомісії крамарів-порушників зобов’язали сплатити штраф – 850 і 1700 гривень. Таке ж покарання чекає і на інших несумлінних продавців. Проте таких меншає. За словами Петра Солярика, 14 січня лише підприємець «Скорботи» не захотіла забрати з вулиці ритуальну атрибутику.