П'ятница, 29 Березня 2024 р.
16 Січня 2015

«ДРУЖБА» НА ТРЬОХ НЕ ДІЛИТЬСЯ

Гучного резонансу набула справа щодо кінотеатру «Дружба». Кам’янчани старшого та середнього віку пам’ятають його, коли той ще працював. Досі згадують, як сім’ями переглядали кінокартини. Але, на жаль, уже багато років будівлю на вул.Лесі Українки, 20 називають кінотеатром незаслужено.

«Дружба» повністю належала до комунальної власності територіальної громади міста на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно від 17 лютого 2006 р.

Рішенням Господарського суду Хмельницької області від 7 лютого 2013 р. право спільної часткової власності на 42,6% комплексу будівель кінотеатру «Дружба» визнано за ТОВ «Альянс-С». Через чотири місяці учасники товариства вирішили розділити отриману власність між собою.

З цією метою склали договір про поділ нерухомого майна від 23 грудня 2013 р.

Та не все так добре, як здається на перший погляд. Виявляється, на момент укладення договору поділу майна Кам’янець-Подільською міською радою попередньо не було проведено оцінки майна, яке підлягало поділу. А відповідно до ст.7 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність», проведення оцінки майна є обов’язковим у випадках виділення або визначення частки майна в спільному майні, в якому є частка комунального майна.

Незаконність заволодіння майном Кам’янець-Подільської міської ради підтверджено рішенням Вищого господарського суду України від 25 червня 2014 р., і справу передано на розгляд Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 31 жовтня 2014 р. договір визнано недійсним.

Основною причиною є те, що відповідачі у справі не були засновниками товариства, свою частку в праві власності на будівлю кінотеатру вони не вносили до статутного капіталу ТОВ «Альянс-С», а отримали її внаслідок ліквідації товариства.

Прокуратурою міста Кам’янця-Подільського після довготривалої судової справи приміщення кінотеатру «Дружба» повернуто до власності територіальної громади міста. Колектив прокуратури сподівається, що незабаром кам’янчани зможуть відвідувати кінотеатр «Дружба» за призначенням, переглядаючи найкращі стрічки вітчизняного та світового кіномистецтва.

Віталій ГРИНЬКІВ, прокурор міста Кам’янця-Подільського.