П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Січня 2015

КАМ’ЯНЕЦЬ ЗАЛИШИВСЯ БЕЗ «ШАНСУ»

Тисячі здійснених мрій, зігрітих маленьких сердець і подарованих надій на одужання. З кожним роком існування благодійного фонду «Шанс» у Кам’янці більшало гарних справ, зроблених для діток, яким життя підготувало чимало випробувань. Та останнім часом труднощі з’явилися і в самого фонду, котрий живився бажанням кам’янчан робити добро. Тому з нового року благодійна організація припинила свою діяльність.

Нікіта Рейда із вихованцем садочка– Я вирішив, що краще цю справу закрити. Можливо, тимчасово, – каже голова БФ «Шанс» Нікіта РЕЙДА. – На жаль, 2014 року все стало набагато важче, і, мабуть, найголовніша об’єктивна причина – це події, які відбуваються в країні. Сьогодні люди переймаються, насамперед, війною, хоча для багатьох це просто відмовки. Я намагався якось реанімувати фонд, звертався до місцевих спонсорів і меценатів. Утім допомоги від них поменшало, як і коштів у скриньках, розставлених по місту. Благодійність нав’язати неможливо… Останнім часом усе частіше по допомогу до фонду почали звертатися конкретні люди, називаючи суми в розмірі 200-400 тисяч гривень, необхідних для лікування. Шкода, але для фонду вони непідйомні.

Проте пригадати благодійникам «Шансу» є що. Адже за п’ять з половиною років було організовано чимало акцій, виставок, аукціонів, проведено різних заходів і свят для діток із ДНЗ №17, обласного дитячого тубдиспансеру. Фонд збирав кошти та передавав їх на лікування хворих малюків, закуповував подарунки малозабезпеченим і позбавленим батьківського піклування дітям, здійснюючи бодай невеличкі їхні мрії.

– Все це відбувалося завдяки кам’янчанам, які весь час нам допомагали. За це їм величезна вдячність, – розповідає Нікіта. – Чесно кажучи, благодійний фонд був для мене справою життя, тому не виключаю: коли ситуація більш-менш стабілізується, я знову за це візьмуся.