П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
23 Січня 2015

КВОРУМ БУВ, ЕНТУЗІАЗМУ – НІ

20 січня відбулася чергова сесія міської ради.

Перша, неофіційна, її частина була пов’язана з подіями на сході країни. Депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих учасників АТО. А згодом стоячи і з оплесками вітали військовослужбовців 11 понтонно-мостового батальйону, які повернулися з фронту, коли міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручав їм відзнаки «За заслуги перед міською громадою».

Сам Михайло Євстафійович днями також повернувся із зони АТО, куди доставляв  допомогу, зібрану кам’янчанами для захисників країни. Відеозвіт про поїздку присутні в сесійному залі переглядали, ледь стримуючи сльози… 

Ще раз потреби учасників АТО депутати обговорювали при розгляді земельних питань. Попри винесені на сесію проекти рішень, ділянок військові не отримали. Позиція міськради була такою: сформуємо перелік вільних земель, складемо список учасників АТО і потім будемо ділити землю.

Взагалі голосування за 148 земельних питань на цій сесії було досить дивним. Стабільно не брала в ньому участі певна частина депутатів. Міський голова разом із головою профільної депутатської комісії Миколою РОЗБАМОМ і начальником відділу Держземагенції в Кам’янці-Подільському Віктором КРАВЧУКОМ утрьох вмовляли депутатів «прокинутися» і виконувати свою роботу.

До речі, тиждень тому – на позачерговій сесії міськради – до колег зі схожим проханням звертався і секретар міськради Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ, який просив не пропускати сесій міськради без поважних причин. А на цій сесії Анатолій Іванович представив план роботи міськради на I півріччя 2015 р., який був затверджений народними обранцями. Виходить, працювати все-таки збираються.