Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Січня 2015

НЕ ЧЕКАТИМЕМО «СОБАЧИХ ВЕСІЛЬ»

Департаментом ЖКГ міської ради укладено договір із клінікою ветеринарної медицини на відловлювання та стерилізацію бродячих собак.

Просимо мешканців, згідно із законодавством про вигулювання домашніх тварин, не випускати своїх улюбленців на вулицю без повідків і намордників, утримувати агресивних собак на прив’язі або у вольєрах.

Собаки, незалежно від породи, належності, в тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але перебувають без власника на вулицях, ринках, у скверах, парках, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають відлову та стерилізації.

Раніше кількість безпритульних тварин регулювалася шляхом відлову і знищення, але чисельність зграй усе одно відновлювалася. Крім того, жорстокість методу викликала численні скарги населення та організації із захисту тварин. Більш ефективний і до того ж гуманний спо-сіб – це стерилізація, яка мусить бути комплексною і поступово охопити всіх собак. Проте тварин у місті одразу не поменшає, результат буде очевидним через кілька років.

Операція із стерилізації безболісна для тварини і робиться під загальним наркозом.

Департамент житлово-комунального господарства.