П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Січня 2015

ЗВОДИМО ПАРТНЕРСЬКІ МОСТИ

• Відзнаку «За заслуги перед міською громадою» Кам’янця відтепер має мер польського міста Глогув. Рафаелеві Михайло Сімашкевич, Рафаель РокашевічРОКАШЕВІЧУ її вручив міський голова Михайло Сімашкевич, який 24 і 25 січня перебував із робочим візитом у Польщі. В рамках зустрічі з мером Глогува і старостою Глогувського повіту очільникові Кам’янця вдалося домовитись про подальшу співпрацю в сфері освіти і соціального захисту населення.

Саме мешканці Глогува одними з перших серед міжнародних партнерів нашого міста зібрали і передали гуманітарну допомогу для кам’янецьких солдатів. Крім того, за попередні два роки активного партнерства Глогува і Кам’янця чимало дітей з нашого міста, які потребували фізичної та психологічної реабілітації, вже вдалося пролікувати у Глогувському оздоровчому комплексі. Діти з обмеженими можливостями матимуть змогу поїхати на реабілітацію до Польщі й цього року.

• А вже 26 січня із робочим візитом мер навідався до Верховної Ради України, де проводилося розширене засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування. Спільно зі спікером парламенту Володимиром Гройсманом, головами профільних парламентських комітетів, членами Кабміну, представниками Адміністрації Президента й делегацією Конгресу місцевих і регіональних рад Ради Європи представники органів муніципальної влади обговорювали питання децентралізації та територіальної організації влади.

• Питання розширення повноважень місцевих рад обговорювали і в кам’янецькій міськраді.

22 січня до неї навідався експерт з оцінки результатів діяльності проекту агентства USAID «ДІАЛОГ» Юліан БІЛОТКАЧ.

Із представниками міської влади він обговорював питання децентралізації влади та результативність впровадження проекту «ДІАЛОГ» Асоціацією міст України, учасником якої є міський голова Михайло Сімашкевич.

За матеріалами прес-служби міськради.