Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
30 Січня 2015

ЛЕДЬ НЕ ПОБИЛИСЯ ЗА ГРОШІ

Нагороду отримує Олексій Шинальський27 січня під час засідання сесії міськради за мужність і самовідданість відзнакою міського голови «За заслуги перед громадою» вшановано військовослужбовців з Центру розмінування, які повернулися із зони АТО. Про одного з них – майора Олексія Шинальського (позивний «Француз») – нещодавно знято сюжет ТСН, який показали і на сесії. Обличчя нашого військового стало уособленням українського солдата, відображеного на поштовій марці (детальніше «Подолянин» про це писав 26 грудня 2014 р.).

А перед нагородженням депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на сході країни.

Подальше обговорення питань порядку денного сесії відбулося, так би мовити, на підвищених тонах. Кожний представник тієї чи іншої галузі наголошував на першочергових проблемах саме його господарства і наполягав знайти кошти для їх вирішення.

Лікарі вимагали грошей хоча б на туберкулінодіагностику, яку толком не проводили два роки, на лабораторне обстеження призовників і енергоносії (про бюджет галузі читайте на стор.3 блоку ТБ).    

Освітянам не вистачає 5 млн.грн. на теплопостачання садочків. Під питанням безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, яке пропонували звести до чаю і булочки.

І медицина, і освіта мають фінансування на заробітну плату тільки на 11,5 місяця, а на енергоносії ще менше.

Цей факт турбував і керівника «Тепловоденергії» Валерія Гордійчука, який сказав, що без грошей тепла не буде, і запропонував колегам скорочувати витрати на житлово-комунальне господарство.

За комунальників вступився заступник міського голови Сергій Бабій і обгрунтував взяті під сумнів статті видатків.

Врешті депутати на користь медицини відскубали частину грошей із вуличного освітлення і «Вічного вогню».

Під час обговорення питання надання пільг з місцевих податків стало відомо, що на першому поверсі Ратуші, де нещодавно працювало однойменне кафе, незабаром відкриється новий заклад. Наразі місцеві інвестори роблять там ремонт.

Наприкінці сесії перед депутатами виступив прокурор міста Віталій Гриньків, який ознайомив присутніх зі змінами в законодавстві та їхнім впливом на роботу прокуратури.