Четвер, 25 Квітня 2024 р.
6 Лютого 2015

ПРОКУРАТУРА Й СУД – БЛИЖЧЕ ДО ГРОМАДИ

Спілкування з громадою міста 3 січня в приміщенні міськради налагоджували прокурор Кам’янця-Подільського Віталій ГРИНЬКІВ, голова міськрайонного суду Роман САВЧУК і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Зустрівшись із посадовцями, представники громадських організацій мали можливість поцікавитися наболілим і обговорити формат співпраці.

Про зміни в повноваженнях прокуратури повідомив Віталій Богданович. З його слів, новий закон, прийнятий у жовтні минулого року, позбавив органи прокуратури функції так званого загального нагляду, або, простіше кажучи, контролю за контролюючими органами.

Кам’янчани ж запитали в прокурора, чи проводяться розслідування з приводу виїзду місцевих «тітушок» на столичний Антимайдан. Втім Віталій Гриньків зазначив, що в місті наразі не відкрито жодного кримінального провадження за цим фактом, але запевнив, що в прокурорські кабінети не надходила така інформація, на що присутні пообіцяли її надати.

Із Романом Савчуком спілкувалися про етику суддів міськрайсуду та довіру до служителів Феміди. Врешті такі діалоги вирішили проводити щомісяця, аби кам’янчани мали можливість запитати про те, що їх цікавить.