П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Лютого 2015

НАБЛИЖАЄМОСЯ ДО ЕПІДЕМІЇ?

Віруси грипу та ГРВІ завдали удару по місту – епідпоріг захворюваності перевищено на 72%.

За даними Кам’янець-Подільського міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Хмельницькій області, з 24 до 30 січня віруси атакували 847 кам’янчан, дві третини з яких – діти переважно до 14 років. Усього ж від початку епідсезону – з жовтня 2014 р. і донині – ГРВІ та грип уклав на ліжка майже 10 тис. містян і 3830 мешканців району. Хоча ця цифра, як вважає начальник міськрайонного управління ДСЕС Олег КЕРНИЧНИЙ, є значно вищою. Бо чимало жителів Кам’янеччини не звертаються до лікарів, а займаються самолікуванням. Крім того, розповсюдженню недуги сприяє ще й нинішня погода, за якої віруси комфортно почуваються і швидко поширюються.

Фахівці санепідслужби вже подали інформацію міському голові з рекомендацією вжити протиепідемічних заходів, аби уникнути епідемії. Втім рішення про введення карантину міська влада поки що не прийняла.

Віруси, що хазяйнують у місті, встигли наблизитися і до району. Минулого тижня вони підкоси-ли майже три сотні селян, 215 з яких – діти, більшість із них – 5-17 років. 

А щоб не підхопити хвороби, санепідеміолог Тетяна Фтемова радить дотримуватися елементарних правил профілактики: уникати скупчень людей, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, споживати більше овочів і фруктів, висиплятися та мати чисті руки. При появі перших симптомів залишатися вдома і викликати лікаря.