Четвер, 18 Квітня 2024 р.
13 Лютого 2015

МОБІЛІЗОВАНІ ПРИЇХАЛИ ПО ДОСВІД КАМ’ЯНЧАН

У місті знову побільшало військовослужбовців.

Днями військова кафедра К-ПНУ ім.Івана Огієнка прийняла мобілізованих офіцерів запасу інженерних військ Збройних сил України. Їх, відповідно до вказівки Генштабу, направили до Кам’янця проходити перепідготовку та підвищувати кваліфікацію за всіма спеціальностями інженерного забезпечення бою. По завершенню навчань військові мають скласти кваліфікаційні іспити.  

Як розповів завідувач кафедри полковник Сергій МАЛЬЧЕНКО, першу таку групу складають чоловіки віком 25-52 роки майже з усіх регіонів України. Наразі вони оселилися у військових казармах і приступили до навчань. Патріотизму й бойового духу хлопцям не позичати. Теорію вони опановуватимуть у навчальних кабінетах, а ось руку набиватимуть в умовах, наближених до бойових. Боєприпасами, підривними засобами, пально-мастильними матеріалами тощо держава забезпечила їх сповна.

Знаннями з військовими ділитимуться професійні викладачі кафедри, які не з розповідей знають про бої в гарячих точках. Серед них 11 кандидатів наук, 7 доцентів, 4 старші наукові співробітники та 17 полковників ЗСУ. 

Окрім мобілізованих, кафедра продовжує муштрувати студентів із 14 вишів України.