Субота, 27 Квітня 2024 р.
20 Лютого 2015

НА БЕЗДОРІЖЖЯ ВИЇДЕ МІНІ-ЗАВОД

Вшанування учасників АТО, теплові лічильники п’ятдесят на п’ятдесят, мобільний асфальтний завод і земельні питання – ось чим займалися депутати міськради на засіданні аж двох сесій – чергової та позачергової, що відбулись в один день, 17 лютого.

Вже стало традицією починати сесії з хвилини мовчання в пам’ять патріотів, котрі віддали своє життя за незалежність України, і вшанування діючих учасників АТО.

Вшанування учасників АТОЗокрема, за зразкове виконання службових обов’язків, мужність і самовідданість, проявлені під час виконання бойових завдань, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив відзнаки «За заслуги перед громадою» десятьом військовослужбовцям 11 понтонно-мостового батальйону на чолі з командиром полковником Олександром ПАРОВИМ.

Раді депутати були привітати і свого колегу – депутата Сергія АКИМОВИЧА, який є волонтером-інструктором добровольчого батальйону «Донбас», а наразі перебуває у відпустці.

Повернувшись до проблем мирного життя, депутати погодилися виділити майже мільйон гривень на придбання пересувного асфальтного міні-заводу, який буде використовуватися для ямкового ремонту доріг. Працюватиме агрегат, роз’їжджаючи містом, для пломбування ямок буде переробляти старий асфальт.

Як повідомив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, за годину міні-завод спроможний видати 4 т асфальту, витративши 3 кг дизпального. На велику якість ніхто не сподівається, адже асфальт буде вторинним, але це забезпечить економію витрат на ямковий ремонт, а також незалежність від бітуму, який можна придбати тільки великими порціями та від сезонного запуску асфальтного заводу.

На три роки розрахована програма «Реконструкції системи централізованого опалення із встановленням будинкових засобів обліку теплової енергії з дистанційною передачею даних», яку затвердила міська рада.

Як повідомила директор департаменту економіки Майя ГУРСЬКА, виділення фінансування для програми дозволить знизити рівень соціальної напруги серед споживачів теплової енергії. Програма дає можливість фвстановити теплові лічильники на будинки при співфінансуванні мешканців і міського бюджету – 50/50. Як свідчить досвід, у Кам’янці така формула користується популярністю – в рівних долях кам’янчани з міським бюджетом утеплювали будинки, ремонтували внутрішньодворові проїзди. Тепер черга дійшла до будинкових теплолічильників.

Таємним голосуванням вирішувалося питання чергового нагородження відзнакою міськради «Честь і шана». За рішенням більшості депутатів, її отримає директор ДПТНЗ «Кам’янець-Подільське вище професійне училище» Борис ЧЕКРИГІН.