Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Лютого 2015

ГРОМАДА ПРОЇХАЛАСЯ ПО ВЛАДІ

Результати своєї «розвідувальної операції» оприлюднили громадські активісти, які з січня контролювали роботу перевізника КП «Комунтранссервіс» і стежили за курсуванням комунальних автобусів.

Нагадаємо, що робочу групу було створено з ініціативи міської влади після того, як кам’янчани засумнівалися в економічній обгрунтованості нової ціни на проїзд у комунальних автобусах. До її складу увійшли представники Громадської ради та громадських організацій «Єдність – наша сила» й «Приватна iнiцiатива».

Не відомо, чи були в складі групи фахові економісти, але на 23-х сторінках свого звіту активісти піддали сумніву правильність формування нового тарифу департаментом економіки міськради, розписали фінансовий «скелет» комунального пасажироперевезення, вказали на «сірі схеми» обілечування. Більше того, члени комісії вважають, що комунальне підприємство насправді не тільки рентабельне, а й здатне збагачувати міський бюджет.

Проінспектувавши перевізника, громадські контролери дають і рекомендації. Зокрема, доцільною вважають відмову від безкоштовного перевезення школярів і пільгових категорій населення, мовляв, для них варто впровадити пільговий, але платний проїзд, що дасть змогу принаймні заправити транспортний засіб, а пасажирам-пільговикам користуватись автобусами в будь-який час, а не лише у пільгові години.

Виконавши роботу, тимчасова комісія передала звіт міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ. Наразі міська влада аналізує подані цифри та готує коментарі.