П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Лютого 2015

КРАЩЕ НАША СОЛОМА, НІЖ РОСІЙСЬКИЙ ГАЗ

Сьогодні в місті відбудеться відкриття двох котелень, які працюватимуть виключно на твердому паливі.

КРАЩЕ НАША СОЛОМА, НІЖ РОСІЙСЬКИЙ ГАЗТепер солом’яними пелетами обігріватимуть лікарні на вул.Матросова та центр «Довголіття», що на вул.Івана Франка. Ще раніше запрацювала котельня на солом’яних пелетах, розташована на території міської лікарні.

Аби похвалитися нововведеннями, генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК 25 лютого провів виїзний брифінг за участю членів виконкому.

За словами Валерія Григоровича, за три роки підприємство зекономило 18 млн. 986 тис.грн. Таких результатів вдалося досягнути завдяки впровадженню когенераційних установок, які допомагають витратити менше енергії, а також завдяки реконструкції системи водопостачання та водовідведення, яка проводилася за кошти кредиту Світового банку. Наразі ж взялися за систему опалення. Зокрема, встановлено твердопаливні котли і в котельнях на вулицях Вокзальній і Молодіжній.

– Я завжди казав, що газ – для лінивих, – зазначив Валерій Гордійчук. – Із соломою треба вміти працювати, і скажу, що нашим працівникам це вдається. Собівартість соломи значно дешевша, ніж газу. А ще приємно, що опалювальний матеріал ми купуємо в Україні, й кошти залишаються тут.

З часом «Міськтепловоденергія» планує реконструювати котельню на вул.Жукова та побудувати нову на вул.Крип’якевича, які працюватимуть виключно на твердому паливі. Таким чином уже до 2016 р. місту вдасться скоротити споживання газу на 80%.

Тетяна ХОПТЯР.