П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Лютого 2015

ЦІНИ СКАЧУТЬ, ПЕРЕВІЗНИКИ ПЛАЧУТЬ

ЦІНИ СКАЧУТЬ, ПЕРЕВІЗНИКИ ПЛАЧУТЬНад цифрами, які минулого тижня заблимали на табло АЗС, водіям залишається тільки плакати. Ще в понеділок за літр дизпального просили 23 гривні, а вже до кінця тижня – близько 30. За декілька днів вартість пального зробила такий стрибок, що перевізники відпустили кермо і взялися за голову, подумуючи про збільшення тарифів на проїзд.

Цінова політика призвела навіть до того, що 24 лютого декілька автобусів приміського сполучення не вийшли на рейси. Про це нам повідомили стурбовані пасажири. Згодом інформацію підтвердили у відділі інфраструктури та туризму РДА, уточнивши, що на маршрут не виїхали два автобуси «Подільське – Кадиївці». З’ясувалося й те, що на рівні області вже обговорюють розпорядження про підвищення тарифів.

– Ми також подали свої пропозиції з цього приводу, адже водії нарікають на збитковість перевезень, – каже начальник відділу Микола ЧУМАК.

З його слів, сьогодні мова йде про зростання тарифу до 60 коп. за кілометр, при тому, що тепер він – 40 коп. Проте розрахунки ці робилися ще тиждень тому, коли ціна пального була суттєво меншою.

Грядущого підвищення цін на проїзд не приховують і в міськраді, адже скарг від водіїв міських маршруток не менше. Багато машин заправляються саме дизпальним, хоча немало їздять із газовими балонами.

– Ми розуміємо паніку перевізників через підвищення цін на пальне, але ведемо з ними зважений діалог, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Перевізники написали заяву, в якій обгрунтовують необхідність збільшення тарифів. Наразі цим питанням займається департамент економіки. Швидше за все, розпочнеться процедура підвищення цін на проїзд, як і в інших містах. Це все відбуватиметься згідно із законодавством і розтягнеться на певний період.

При цьому Сергій Віталійович запевняє, що екстреного чи самовільного підвищення вартості проїзду в Кам’янці не буде.