Четвер, 25 Квітня 2024 р.
6 Березня 2015

САПЕРИ ДИВУВАЛИ КОЛЕГ ІЗ ФРАНЦІЇ

Центр розмінування продовжує приваблювати іноземних гостей.

Цього разу щире захоплення військовою частиною А-2641 та професійністю кам’янецьких саперів висловили французи, котрі мають значний досвід знешкодження вибухонебезпечних предметів і саморобних вибухових пристроїв.

САПЕРИ ДИВУВАЛИ КОЛЕГ ІЗ ФРАНЦІЇЗ 24 до 26 лютого французька делегація із Загальновійськового центру MUNEX (Франція) побачила наживо, як групи розмінування знешкоджують саморобні вибухівки власноруч і за допомогою залізного помічника – робота «PackBot-510», як за лічені хвилини чотирилапі вихованці кінологічного підрозділу розшукують ретельно замаскований «сюрприз». Також гості ознайомилися зі структурою центру, його можливостями, основними підрозділами, кваліфікацією інструкторів тощо.

Французькі колеги готові до подальшої співпраці, адже висловили наміри допомогти із сучасною технікою та провести заняття щодо двостороннього обміну досвідом.

Зі слів командира військової частини полковника Володимира РОДІКОВА, приємним фактом є те, що іноземці не скасовують запланованих візитів в Україну, а навпаки – з більшим інтересом приїжджають і знайомляться з центром, який відкритий для міжнародної співпраці.