П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Березня 2015

ЧОТИРИ МІЛЬЙОНИ – НА ВУЛИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ

Завдяки проекту українсько-німецького співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах», Кам’янець-Подільський отримає 4 млн.грн. на реконструкцію вуличного освітлення через міжнародну фінансову організацію «НЕФКО».

ЧОТИРИ МІЛЬЙОНИ - НА ВУЛИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ Про це повідомили фахівці проекту GIZ під час семінару з питань енергоефективності, який проводився в Кам’янці-Подільському 4-5 березня. Представники міської влади і комунальних підприємств, енергоменеджери, українські та закордонні експерти і консультанти GIZ вивчили затверджений нашим містом План дій зі сталого енергетичного розвитку, відвідали котельні на пелетах, будинки, утеплені за програмою «Теплий дім», розробили заходи на найближче майбутнє.

– Приємно, що затверджені вами кроки з енергетичного розвитку активно впроваджуються в життя. Вони дозволяють не просто зекономити енергетичні ресурси, але й вплинути на розвиток місцевої економіки. Сьогодні такі впровадження – необхідність не лише для України, але й розвинутих країн Європи, – зазначив консультант GIZ зі Словенії Боштян КРАЙНЦ.

«Енергоефективність у громадах» триватиме до серпня 2016 р. На регіональному та місцевому рівнях проект надає підтримку п’ятьом консорціумам міст України. До одного з них входять Чернівці, Кам’янець і Коломия. Але, за словами заступника Чернівецького міського голови Марії ПОРЧУК, у плані енергоефективності саме в нас вони можуть багато чого навчитися.

Прес-служба міськради.