П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Березня 2015

КАМ’ЯНЧАН ЗАБИРАЮТЬ В АРМІЮ

Після річної перерви в Україні знову призивають юнаків на службу в армію. Уже за місяць понад сотня жителів Кам’янеччини одягнуть камуфльований одяг і вирушать у військові частини в статусі призовників. Наразі 37 хлопців пройшли медкомісію та співбесіду.

– Під призов підлягають придатні за станом здоров’я чоловіки, яким на день відправлення виповнилося 20 років, – пояснює військовий комісар підполковник Ігор РИБАК. – А також особи до 27-річного віку, які не мають права на звільнення або відстрочку. Підуть хлопці в армію вже в квітні – травні, а також жовтні – листопаді. Служитимуть вони до 18 місяців, а ті, які під час призову мають ступінь спеціаліста і магістра, – до 12 місяців. Одразу хочу заспокоїти батьків – ніхто їхніх синів у зону АТО не відряджатиме.

Крім призову, завершується ІІ етап четвертої хвилі мобілізації. До війська буде покликано 130 солдатів і сержантів із Кам’янеччини. Частину із них уже доправили до місця призначення чотирма автобусами, які надали очільники міста та району. Так, 86 мобілізованих, яких забезпечили якісною формою та берцами іноземного виробництва, уже ходять стройовою у 184-му навчальному центрі с.Старичі, що на Львівщині. Троє кам’янчан незабаром вирушать на Житомирщину, в 240-й навчальний центр. Ще два десятки – в кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби в м.Великі Мости Львівської області.

Нині ж у військкоматі готуються до п’ятої мобілізаційної хвилі, яка розпочнеться у квітні.