Субота, 20 Квітня 2024 р.
13 Березня 2015

ТУРИЗМ ПІДСЯДЕ НА ЕЛЕКТРОКАРИ

ТУРИЗМ ПІДСЯДЕ НА ЕЛЕКТРОКАРИ

Зовсім скоро краєвиди Кам’янця можна буде роздивитися з вікна екскурсійного електромобіля. Креативний екотранспорт, що курсуватиме вуличками Старого міста, обіцяють презентувати вже під час відкриття туристичного сезону.

Ідею такої еконовинки наша міськрада вирішила запозичити в Одеси, набережною якої вже курсують ці невеличкі авто. Електромобілі мають чимало переваг над звичайним транспортом, адже не забруднюють повітря шкідливими викидами, потребують значно менше витрат, легкі в управлінні та прості за конструкцією. Запровадити такі екоекскурсії в Кам’янці міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ запропонував його радник Володимир ХМЕЛЮК.

– Екскурсійний електромобіль – це приватна ініціатива підприємців, які займаються цим видом діяльності в Одесі, – пояснює Володимир Васильович. – Автомобілі вони купують за власний кошт і вже невдовзі обіцяють продемонструвати їх у Кам’янці. Завдяки електромобілям, місто матиме екотранспорт, додатковий туристичний маршрут і прибуток для екскурсоводів музею-заповідника. Маємо надію, що електромобілі стануть ще однією родзинкою відкриття турсезону.