П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
20 Березня 2015

ПЕРЕВЕЗЕННЯ

У МАРШРУТКАХ НА ПІВГРИВНІ ДОРОЖЧЕ

Під час обговорень присутні поділилися на два табори: перевізники і пасажири

«Колекцію» подорожчань доповнює ще одне – проїзд у громадському транспорті. З 22 березня за маршрутку кам’янчани платитимуть 3 грн. 50 коп. Таке рішення вчора прийняв виконком міськради.

Цілий тиждень з приводу плати за проїзд тривали обговорення, круглі столи та емоційні суперечки між перевізниками й громадськими активістами, які користуються їхніми послугами. Поки одні запевняли, що менш ніж за 4 грн. з людини виходити в рейс невигідно, інші робили власні розрахунки, доводили завищення ціни та заявляли, що в часи, коли скрутно всім, можна й перетерпіти зменшення доходів, залишивши тариф 3 грн. Ні вашим, ні нашим – 3,5 грн. – нарахував департамент економіки міськради, вивчаючи питання суто з пальної складової.

Саме таку цифру й затвердив виконавчий комітет, підвищивши вартість проїзду в Кам’янці на 50 копійок. Також вирішили створити громадську моніторингову групу, яка контролюватиме дотримання правил пасажирських перевезень у місті.

Тетяна ДИКА.


ПАСАЖИРИ РАЙОНУ ПРОТИ НЕЗАКОННИХ ТАРИФІВ

18 березня перший заступник голови РДА Анатолій КРІЛЬ і начальник відділу інфраструктури та туризму Микола ЧУМАК провели з перевізниками району розмову щодо незаконного підвищення цін на їхні послуги.

На сьогодні до райдержадміністрації надійшло чимало скарг на підвищення ціни за проїзд і некоректне ставлення водіїв до пасажирів. Скажімо, в Пудлівцях минулої неділі окремі водії взагалі не вийшли у рейс. Жителі Пудлівців і Колибаївки ставлять питання ребром і вимагають змінити перевізників. Схожі нарікання висловлюють у Чагарівці, Боришківцях і Кадиївцях. Анатолій Кріль закликав перевізників повернути ціни до затверджених ОДА, інакше на їхні маршрути знайдуться люди, які згодні працювати в законному руслі. На це перевізники попросили не рубати з плеча, адже ціни на пально-мастильні матеріали зросли втричі, а тарифи довгий час не підвищувалися.

Завершилася розмова тим, що перевізники попросили Анатолія Тихоновича допомогти їм найближчим часом організувати зустріч із керівництвом області, аби вже там вирішити ситуацію.

Тарифи, які наразі обговорюються на обласному рівні, становлять не більше як 0,54 грн. за 1 пасажиро-кілометр.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.