П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Березня 2015

ТЕПЛО НА ФІНІШІ. ГАРЯЧА ВОДА – ЗА ГРАФІКОМ

З 25 березня в місті припинено опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

ТЕПЛО НА ФІНІШІ. ГАРЯЧА ВОДА - ЗА ГРАФІКОМУ документі зазначено, що, у зв’язку зі сприятливими погодними умовами, вирішено зупинити роботу ТЕЦ і котелень. КП «Міськтепловоденергія» щоденно буде проводити моніторинг температурного режиму, аби, в разі необхідності, відновити постачання тепла.

Опалення закладів освіти та культури здійснюватиметься на підставі звернень керівників.

Також КП «Міськтепловоденергія» продовжує надавати споживачам гарячу воду в межах виділених лімітів газу. Враховуючи те, що місто отримало обмежений ліміт, а також значну заборгованість населення за тепло, гаряча вода буде подаватися три дні на тиждень, з 6.00 п’ятниці до 24.00 неділі, з котелень, розташованих за адресами: вул.Жукова, 2, вул.Тімірязєва, 123, вул.Молодіжна та вул.Вокзальна, 83. Котельня на вул.Князів Коріатовичів, 56 працюватиме цілодобово.

ГАРЯЧА ВОДА ЗА НОВИМИ ТАРИФАМИ: «ЗА» І «ПРОТИ»

Після завершення опалювального сезону в міжопалювальний період знову постане питання постачання гарячої води. «Нафтогаз» готовий подавати блакитне паливо для виробництва цієї послуги, але, у зв’язку з різким подорожчанням газу, найближчим часом зростуть і тарифи на гарячу воду.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, уже порахувала, що вартість однієї Гкал теплової енергії для кам’янчан з 1 квітня становитиме 633,32 грн. з ПДВ. Наразі проводяться розрахунки нової вартості гарячої води. За попередніми даними, враховуючи ціну на газ, 1 куб.м гарячої води може коштувати від 40 до 50 грн. Вчора рішення про підвищення тарифів Нацкомісія поки що не прийняла.

Міська влада та КП «Міськтепловоденергія» розуміють, що в нинішній економічній ситуації така ціна непідйомна для багатьох сімей, які на літній період просто можуть відмовитися від послуги.

Тому влада хоче почути думку громади: чи готові кам’янчани сплачувати за воду такий тариф, а відповідно, чи варто виробляти її у міжопалювальний період?

Думки можна висловлювати в коментарях на сайтах та у соцмережах, зокрема і на офіційній сторінці КП «Міськтепловоденергія» у «Фейсбуці» або ж відправляти на електронну адресу підприємства: kp-mtve@ukr.net.

ПОВІРКА ЛІЧИЛЬНИКІВ У ТАРИФІ

Виконкомом міськради 19 березня прийнято рішення про відміну окремої плати за повірку лічильників холодної води. Відтак вартість повірки лічильників холодної води, а також роботи з їхнього монтажу та демонтажу внесено до основного тарифу на воду.

Нагадуємо, що з 1 липня 2014 р. кам’янчани окремо не сплачують за повірку лічильників гарячої води, оскільки цю послугу рішенням Нацкомісії включено до загальної вартості гарячої води.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».