Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Березня 2015

ЗА «ХЛІБОБУЛОЧНИКІВ» ВЗЯВСЯ АНТИМОНОПОЛЬНИЙ

ЗА «ХЛІБОБУЛОЧНИКІВ» ВЗЯВСЯ АНТИМОНОПОЛЬНИЙДо відверто завищених цін на хліб, котрий продають на ринках області, придивилися працівники Антимонопольного комітету. В результаті десятеро виробників отримали рекомендації переглянути свою цінову політику.

За інформацією прес-служби Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, впродовж січня-березня середня роздрібна ціна на борошно зросла на 23%, на хліб із борошна першого гатунку та житній – на 24,5%. Після моніторингу «хлібобулочного» ринку Хмельниччини спеціалісти дійшли висновку, що однією з причин тотального подорожчання соціального товару є недобросовісне бажання наживи місцевих підприємців.

– Зростання цін на хліб і хлібобулочні вироби в окремих випадках може бути пов’язане з діями суб’єктів господарювання, які мають ознаки монопольного становища на ринку гуртової реалізації хліба та хлібобулочних виробів, – ідеться в офіційному повідомленні комітету.

Оприлюднили на сайті й назви підприємств, які отримали обов’язкові для розгляду рекомендації зробити ціни більш обгрунтованими. Зауваження від Антимонопольного комітету дісталися ТОВ «ТД «Хмельницькхліб», ДП «Проскурів-хліб», ПП «Добрий хліб», ТОВ «Агробізнес», ПП Білявець О.П., ПАТ «Славутський хлібозавод», ЗАТ «Ізяславський хлібозавод», ТОВ «Товтри», ФОП Бідюк В.Ф.

У свою чергу вони впродовж десяти днів повинні повідомити територіальне відділення Антимонопольного комітету про результати розгляду рекомендацій. В іншому разі, щодо порушників законодавства про захист економічної конкуренції розпочнуться розслідування.