Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2015

В ШКОЛІ – ЯК НА ДВОРІ

Перший після канікул день навчання зустрів учнів місцевих шкіл прохолодно. Передчасне завершення опалювального сезону призвело до того, що в понеділок учні хапали дрижаки і намагалися зігріти холодні пальчики в кишенях курток і пальт. І доки діти цокотіли зубами, батьки закипали від гніву.

– Відвела дитину до школи, а в класах температура повітря, мабуть, удвічі нижча за норму, – почувся на іншому кінці дроту обурений голос матері другокласника, яка зателефонувала до редакції. – На уроках діти сидять у верхньому одязі, та все одно замерзають. Розуміємо, що потрібно економити газ і кошти, але ж не на дітях! У той час в деяких класах гріються дуйками, калориферами та радіаторами, що намотують електроенергію. Якщо, не дай Боже, через декілька днів школяр занедужає, кому приносити захмарні рахунки за ліки? І чому дітей не відправили на канікули наприкінці березня, аби вони сиділи вдома до 15 квітня, офіційного завершення опалювального сезону? 

Проте вже з наступного дня батареї в школах потеплішали, а на офіційному сайті міськради з’явилося розпорядження міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА про відновлення теплопостачання в школах міста. Чиновники обіцяють, що палитимуть у храмах науки до підвищення середньодобової температури повітря.