Четвер, 25 Квітня 2024 р.
10 Квітня 2015

КАМ’ЯНЕЦЬ ПЕРЕДПАСХАЛЬНИЙ

КАМ’ЯНЕЦЬ ПЕРЕДПАСХАЛЬНИЙПро підготовку міста до Великодня, святкове коригування пасажирських перевезень і найближчі комунальні плани представникам ЗМІ розповіли під час брифінгу 7 квітня.

• Традиційно прозвітували в міськраді про кошти, отримані за останній місяць із платного проїзду через територію музею-заповідника. Березнева «виручка» виявилася найменшою за весь період – 176 тис.грн. Це пояснюють тим, що багато водіїв користуються картками. Після відрахування ПДВ державі до міської скарбни-ці з цієї суми надійдуть майже 46 тис.грн., 9 тис. отримає музей-заповідник і близько 3 тис.грн. – «Крок-плюс».

• Майже завершилася в Кам’янці весняна толока-2015. За час традиційного щорічного проекту підготовки до Великодня в місті провели понад два десятки суботників за участю працівників різних організацій і підприємств.

– Велику роботу за цей період виконали і комунальні служби: прибрано понад мільйон квадратних метрів доріг, а також придорожніх зелених зон, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – До Пасхи встигли зробити й прибордюрне санітарне очищення. Це завдяки тому, що спрацювала реформа прибирання міста, за якою Кам’янець поділили на 4 комунальні райони, і замість 30-40 двірників ми змогли задіяти 140. До Великодніх свят всі вони отримають грошову премію.

• Не покидає комунальників ідея, щоб у Кам’янці цвіли японські сакури. Та, очевидно, кам’янчани не зовсім до цього готові – із 33 дерев, висаджених біля фонтана два роки тому, залишилися лише 3. Інші переїхали на приватні подвір’я. Цьогоріч у місті знову посадили декілька саджанців, щоправда, більших розмірів.

•До Великодня підрихтували й підсвічування Троїцької церкви, облаштоване ще 2007 р. Аналогічних робіт чекає і Домініканський костел, який також згас. За нього візьмуться вже після Пасхи.

• Завершать комунальники після свята ще одну справу. Три десятки бетонних напівсфер, якими перекрили заїзд на площу біля Ратуші, будуть розмальовані дітьми. А на місці залишеного невеликого проїзду встановлять металевого кота. Такими ж напівкулями комунальники планують обмежити і проїзд на перехресті вулиць Соборної та Гагаріна.

• У Великодній день кам’янчан обіцяють забезпечити не лише безперебійним, але й безкоштовним міським перевезенням. Транспортна служба проконтролює, аби на рейси у свята вийшли не менше як 160 маршруток. Працюватимуть і близько 300 таксі. Комунальний автобус №22, який курсує до кладовища, 11, 12 й 13 квітня зробить п’ять повних рейсів. До того ж 12 квітня проїзд у ньому буде безкоштовним для всіх пасажирів.

Заплановані до свята й коригування маршруту №4. Його автобуси на Великдень розділяться на дві частини, одна з яких їхатиме не Пушкінською, а Червоноармійською.

• У соцмережі «Фейсбук» з’явилася сторінка департаменту ЖКГ, де кожен мешканець матиме змогу критикувати, аналізувати й давати власні ідеї з приводу комунальних робіт і проектів. За роботу в мережах береться і оперативна служба міськради «1505». Її працівники надаватимуть оперативну інформацію, скажімо, про вимкнення світла чи води.

Чи будуть теплими батареї в оселях кам’янчан у Великдень – залежить від погоди за вікнами. Тому рішення з приводу вимкнення опалення приймуть напередодні вихідних.