П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Квітня 2015

МІСТО ПРИБИРАЄМО, ДЕРЕВА САДЖАЄМО

Кам’янець починає одягатися в зелені шати, туристичний сезон відкриває свої обійми, а різноманітні організації запрошують усіх охочих прикрашати і прибирати рідне місто.

МІСТО ПРИБИРАЄМО, ДЕРЕВА САДЖАЄМО25 квітня по всій Україні запрацює масштабний екологічний проект «Зробимо Україну чистою! – 2015», який є частиною руху «Let’s Do It, Ukraine!». Цього дня українці мають вийти на прибирання своїх населених пунктів.

У Кам’янці місцевим координатором проекту є директор міського Центру соціальних служб для сім’ї та молоді Юлія Побережна. Збір, до якого долучиться і ГО «Чисті схили», відбудеться о 10.00, за попередньою інформацією – біля Лебединого озера.

А от Відкрита асоціація готельєрів та рестораторів міста вже впроваджує цілий прибиральний марафон, який триватиме до 1 травня. У будь-який день можна зібрати хоча б невеличкий гурт людей і підійти до піцерії «МакСмак», де нададуть рукавички та мішки для сміття, вкажуть місце прибирання, а після роботи обіцяють ще й пригостити.

Організація «Волонтери К-П» теж запрошує взяти участь в акції, але вже під назвою «Посади дерево!». Збір 19 квітня, о 14.00, у відпочинковій зоні мікрорайону Жовтневого. По можливості, бажано із собою взяти відра, лопати та будь-які саджанці. Організатори стверджують, що саджанців у них буде, як мінімум, сотня.

Детальніша інформація за номерами:

098 -018-31-60 та 067-384-28-60.

Тим часом, за ініціативою керівника міськвідділу міліції Володимира Калашніка, щотижня спеціальним патрулем будуть проводитися рейди «Чисте місто». До складу патрулів входитимуть правоохоронці, представники громадських формувань, працівники служби благоустрою та громадські активісти. Вони стежитимуть за порядком у парках, каньйоні та Старому місті, проводитимуть роз’яснювальну роботу, а порушників притягатимуть до відповідальності.