П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Квітня 2015

ІЗ СУБСИДІЯМИ НЕ ПОСПІШАЙТЕ!

Кам’янчан просять не гарячкувати із заповненням декларацій і заяв для оформлення субсидій на сплату комунальних послуг. Адже, хоч бланки вже почали надходити, заповнювати їх потрібно не раніше як 1 травня. Саме з цієї дати набирає чинності Постанова Кабміну «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій». Нагадати правила і строки оформлення спрощених заяв на їх нарахування на брифінгу 14 квітня вирішили заступник міського голови Василь СУКАЧ і директор департаменту соціального захисту населення міськради Людмила ПОЗИНЮК (на фото). 

Людмила ПОЗИНЮК

Випереджаючи запитання журналістів щодо строків прийняття документів працівниками соцзахисту, чиновники запевнили, що прийняти встигнуть усі заяви. Для цього департамент навіть змінює звичний графік роботи. Починаючи з 5 травня, в будні його спеціалісти працюватимуть до 19.15, а у вихідні та святкові дні чергуватимуть у громадській приймальні з 10.00 до 15.00. У такому режимі працюватимуть протягом травня і червня. Тож шикуватися в чергу кам’янчани можуть не поспішати, адже від дати подачі заяв строки нарахування субсидії не залежатимуть. Початком її оформлення все одно вважатимуть 1 травня. Крім того, нагадують, що в жовтні відбудеться ще одна хвиля реєстрації заяв.

– Усі тридцять вісім тисяч абонентів нашого міста отримають відповідні бланки заяв і декларацій, а також спеціальні інформаційні довідки для оформлення субсидії у департаменті соцзахисту, – запевнив журналістів Василь Сукач. – Починаючи з 20 квітня, їх розноситимуть контролери трьох найбільших комунальних служб: МРЕМу, філії «Хмельницькгазу» і «Міськтепловоденергії».

Особливу увагу кам’янчан просять приділити під час заповнення графи із доходами зареєстрованих у помешканні осіб. Вказувати їх потрібно за минулий 2014 р. без нарахованих податків та обов’язково зазначити вид доходу. Нарахувати комунальну пільгу мають після 10 днів з моменту подачі заяви, але ще 30 діб відводиться на перевірку даних у заяві. За неправильно вказані в декларації дані субсидію зніматимуть, а заявник буде змушений повернути її державі в подвійному розмірі. Користувачам комунальних послуг, які мали пільгу в опалювальний період 2014-2015 р., вона нараховуватиметься автоматично. 

Із запитаннями щодо оформлення субсидій кам’янчани можуть звертатися на гарячу лінію департаменту соціального захисту населення за номерами: 2-10-25 та 2-54-93.