Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Квітня 2015

ПРИ СОБІ МАТИ… ГІПС?

«Очнулся – гипс!». Про таку оперативність подій точно не може сказати кам’янчанка, яка в ніч на 13 квітня з переломом руки потрапила до травмопункту. Бо, перш ніш отримати медичну допомогу, жінка змушена була об’їздити чи не всі цілодобові аптеки міста в пошуку гіпсових бинтів. Виявилося, що й там такий товар дефіцитний.

То чи варто кам’янчанину із переломом мати при собі гіпс, перш ніж звернутися по допомогу медиків? Зі слів головного лікаря міської лікарні Дмитра ВАСИЛЬЯНОВА, готується звернення до міського голови та депутатів міськради з проханням збільшити видатки на медикаменти. А поки що пацієнтові варто бути готовим до того, що лікар відправить його до аптеки.

– Склалася ситуація, що на другий день Великодня по допомогу до приймального відділення звернулися 46 осіб, і гіпсобинти закінчилися, – каже Дмитро Сергійович. – Їх привезли через декілька днів. Проте, порівняно з 2014 роком, сьогодні маємо бинти у меншій кількості, бо їхня ціна зросла в чотири рази. Думаю, що після перегляду бюджету за півріччя гроші будуть виділені. А наразі виходимо із ситуації, як можемо: якщо гіпсового бинта не буде в наявності, проситимемо, аби людина, по можливості, пішла й купила його. Звернемось і до аптекарів, щоб вони мали такий товар у наявності.