Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Травня 2015

КАМ’ЯНЕЦЬ ВРАЖАВ ТУРИСТИЧНИМИ ПРИНАДАМИ

Михайло СІМАШКЕВИЧ та Олександр МАЗУРЧАК

Відшукати в місті «родзинку», яка б вабила туристів, і не боятися розпочинати нові проекти – такими порадами із членами Асоціації міст України ділилися мер міста Михайло СІМАШКЕВИЧ і перший заступник виконавчого директора АМУ Олександр МАЗУРЧАК у рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» («ДІАЛОГ»), що реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку.

24 квітня до Кам’янця-Подільського завітали представники АМУ з Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської та Херсонської областей.

У сесійній залі міськради Михайло Сімашкевич презентував основні досягнення різних галузей, зробивши акцент на туризмі. А про те, як народжувався туризм у Кам’янці, розповів Олександр Мазурчак, котрий, будучи мером міста (1998-2008 рр.), взяв курс на розвиток цієї галузі. І згодом про Кам’янець як Мекку туризму заговорили не лише в Україні, а й за кордоном.

Тож набиратися досвіду гостям було в кого. Найбільше їх зацікавили робота туристично- інформаційного центру та запровадження плати за в’їзд на частину території історичного музею-заповідника.

Долучилися вони і до заходів, що проводилися в рамках відкриття турсезону-2015, зокрема до роботи регіонального туристичного форуму «Поділля – земля вражень».