П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Травня 2015

ГЕНШТАБ ВІДЗНАЧИВ САПЕРІВ

ГЕНШТАБ ВІДЗНАЧИВ САПЕРІВ

Врятувавши сотні життів від смертельних «сюрпризів» терористів, 20 саперів після 2-місячного відрядження обіймали матерів, дружин і дітей. Під звуки військового оркестру, із жовто-блакитними кульками, квітами, національною символікою, хлібом-сіллю зустрічали захисників під стінами Центру розмінування минулої п’ятниці представники міської влади та небайдужі містяни.

– Дякую вам за те, що виконали завдання й повернулися живими і неушкодженими, – зазначив командир центру Володимир РОДІКОВ.

Про свої будні на пекельному Донбасі хлопці розповідають неохоче. Проте їхні мужність і героїзм не пройшли повз командувача сил АТО генерал-полковника Геннадія ВОРОБЙОВА, який відзначив їх грамотами.

Достеменно відомо, що сапери приборкали саморобні вибухівки, які диверсійні групи встановлювали на автошляхах пересування українських військових колон і залізницях. Знешкоджували нерозірвані снаряди та міни, якими всіяні землі Донбасу, розміновували сільськогосподарські угіддя, де не пошкодували вибухівки ДНРівці та ЛНРівці.