Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Травня 2015

ЧИ ВКАЖУТЬ ДОРОГУ ЛІКАРЯМ «ЕКСТРЕНОЇ»?

Поки хворий чекає, «швидка» блукає. В такій ситуації ризикують опинитися мешканці нових вулиць і провулків Кам’янця-Подільського. Адже таблички й аншлаги з новими назвами поки що не встановлені, а інформація від міськради про розташування вулиць взагалі збила з пантелику працівників «екстреної».

– Багато нових вулиць заселені, туди вже й виклики «швидкої» були, – каже головний лікар станції екстреної медичної допомоги Мирослав КОЛОМИЙ. – Доводилося їхати на Лепкого, Беляєва, Бучинського, Олекси Довбуша. Але жодного вказівника, який би допоміг водієві зорієнтуватися на місці, немає. Спочатку нам дали рішення сесії та список вулиць, але ми звернулися в департамент містобудування й архітектури міськради з проханням схематично їх зобразити. Відповідь отримали, та навіть водії зі стажем, які вже по 20-30 років працюють, не можуть у наданих нам схемах розібратися. Незрозумілою є й сама інформація про розташування вулиць. Куди, наприклад, їхати водієві, якщо місце пролягання вулиці, як написали в департаменті, – «городи (біля міського кладовища на Нігинському шосе)», або «с.Сах.заводу, межує з ГБК №3»?! А от вулиці Степанова, Єрмакова та Понтона, згідно з документом, розташовуються на «новій забудові навпроти вул.Матросова та АТП». Котра ж з них яка – невідомо. І пацієнту не скажеш, аби біг зустрічати «швидку» на Матросова! Тому водіям карети «екстреної» доводиться блукати, поки людина чекає на допомогу.

Натомість у департаменті містобудування та архітектури незрозумілого в наданій інформації не бачать.

– При потребі спеціалісти готові надати додаткове роз’яснення щодо кожної вулиці, – коментує заступник директора департаменту Євген ФІЛІПЧУК. – Наразі ж ми дали ті матеріали, якими володіли. Схеми справді застарілі, але на їхнє оновлення фінансування не виділили. За встановлення ж аншлагів і вказівників відповідає департамент ЖКГ.

У свою чергу, директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ пообіцяв з’ясувати у водіїв «швидкої», де саме не вистачає табличок і аншлагів, та вже найближчим часом дати розпорядження про їх встановлення.