П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Травня 2015

ПЛАНУВАЛИ МАЙБУТНЄ, НАДИХАЛИСЯ МИНУЛИМ

ПЛАНУВАЛИ МАЙБУТНЄ, НАДИХАЛИСЯ МИНУЛИМДитяче кафе, спортивні майданчики, літній театр, встелені плиткою алеї, тенісні корти, міні-футбольне поле, велотраса і, звісно ж, фонтани, до яких веде помпезна арка із назвою «Парк Героїв Євромайдану»… Саме таким бачать майбутнє міського парку в департаменті містобудування та архітектури міськради.

12 травня генеральний план реконструкції північної частини найбільшої відпочинкової зони міста презентували на засіданні архітектурно-містобудівної ради та постійної комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології.

Надихалися архітектори радянським минулим парку. Щ оправда, в новому генплані бюст Леніна замінять сценою для концертів, а численні фонтани – місцем для глядачів. Мріють втілити тут і післявоєнні плани збудувати алею, що простягалася би вздовж каньйону – від Руських фільварків аж до вулиці Збарського. Сам же парк планують розділити на декілька тематичних зон. Уже мають детальний план вигляду вхідної арки, дитячого кафе, ігрового майданчика поблизу Будинку культури, відпочинкових зон і розміщення фонтанів. А от для громадської вбиральні місця не відводили. Як пояснив головний архітектор міста Ігор ПИРІЖОК, розраховують на те, що в ньому буде достатньо закладів розваг і громадського харчування, де можна буде скористатися туалетом. Крім того, саме на плечі підприємців, котрі розміщуватимуть свої об’єкти на території парку, в міськраді хочуть перекласти й фінансування масштабної реконструкції.

– На сьогодні міськрада не затвердила на відновлення парку жодної копійки, – каже Ігор Володимирович. – Ми не чекаємо на кошти з міського бюджету, а розраховуємо виключно на фінансування підприємців. За кожним із них буде закріплено територію, на якій необхідно буде забезпечити благоустрій.

Нечисленні представники громади, яким вдалося прийти на засідання, теж не мовчали. Найбільше дісталося вигляду вхідної арки та новій назві парку. Виявляється, ім’я Героїв Євромайдану місцеві депутати дали йому ще торік. Утім громада проти, адже в генплані реконструкції наразі не знайшла жодного пов’язаного з подіями на Майдані об’єкта.

Невдоволеним у департаменті пропонують зайнятися розробкою плану реконструкції південної частини парку і завітати на громадські обговорення, що відбудуться вже 3 червня. Роздивитися проект облаштування парку наразі можна на офіційному сайті міської ради і сторінці департаменту містобудування та архітектури на «Фейсбуці».