П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Травня 2015

«МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ» – ОДНА ІЗ ЛІДЕРІВ ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКИ

12 травня відбулося нагородження переможців конкурсу «Найкраще комунальне підприємство теплової енергетики України». Його щорічно проводять Мінрегіонбуд, профспілка працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (голова Олексій РОМАНЮК) і Міжгалузева асоціація з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго» (президент Арсентій БЛАЩУК).

«МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ» - ОДНА ІЗ ЛІДЕРІВ ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКИ

Третій рік поспіль кам’янецьке підприємство – серед переможців. Цьогоріч воно посіло третю сходинку в номінації «Найкраще комунальне підприємство теплової енергетики України». Загалом за таке звання змагалися 36 підприємств у трьох групах.

Нагородження відбувалося під час відкриття XVII Міжнародної виставки Аква-Терм Київ-2015 та міжнародної конференції з питань енергоефективності.

Генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК отримав нагороду з рук першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Володимира КІСТІОНА, який закликав інші міста переймати передовий досвід і наочно ознайомитися з потужним потенціалом енергоефективних і ресурсозберігаючих сучасних технологій.

– Нам вдалося втримати лідерські позиції завдяки вдалому реформуванню теплової енергетики Кам’янця, переходу на альтернативні види палива, зокрема на солому та дерев’яні щепи, – каже Валерій Гордійчук. – Під час минулого опалювального сезону ми виконали одразу два стратегічні завдання: зменшили споживання газу та водночас забезпечили безперебійну подачу тепла кам’янчанам, покращили якість теплоносія, особливо це стосується об’єктів соціальної сфери. Пишаємося тим, що пережили зиму фактично без жодної великої аварії, жодного дня не залишали місто без тепла.

Також за одну зиму підприємство побудувало три нові котельні, які працюють виключно на альтернативних видах палива, ще на трьох котельнях змонтовано твердопаливні котли великої потужності, введено в експлуатацію нові теплові пункти.

До того ж комунальники вже розпочали підготовку до нового опалювального сезону. В місті продовжують запроваджувати енергоефективні технології, переоснащувати котельні, монтувати нове обладнання.

Досягати таких високих результатів вдається завдяки злагодженій спільній роботі народного депутата України Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА та Валерія Гордійчука, які намагаються якомога більше коштів залучити для розвитку рідного міста, брати участь практично в усіх державних і міжнародних програмах та грантах. Для цього доводиться багато працювати, проводити переговори та зустрічі у найвищих владних кабінетах, підтверджувати, що саме Кам’янець-Подільський може найефективніше використовувати запропоновані можливості. Але результати варті тих зусиль!

Вероніка ДЕНИСЮК, прес-служба КП «Міськтепловоденергія».