П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Травня 2015

ПІДРИВНІ МАШИНКИ ЗАЇХАЛИ В КУЩІ

Пакуночок, міцно зав’язаний у чорний поліетиленовий пакет, що лежав не в тому місці і не в той час, помітив 52-річний житель Колибаївки. Чоловік побачив підозрілий предмет в кущах, поблизу місцевого стадіону, за декілька метрів від траси державного значення. Сталося це 9 травня, коли в місті розпочалися заходи до річниці Перемоги.

ПІДРИВНІ МАШИНКИ ЗАЇХАЛИ В КУЩІ

За повідомленням прес-служби райвідділу міліції, розпакувавши знахідку, чоловік побачив дві картонні коробки, обтягнуті щільною тканиною зеленого кольору, що містили в собі два предмети, схожі на конденсаторну підривну машинку. На місце події негайно прибули працівники райвідділу міліції, рятувальники та фахівці Центру розмінування. Небезпечне місце огородили.

– Лабрадор Лорд вибухових речовин не виявив, – розповів командир військової частини А-2641 Володимир РОДІКОВ. – У пакунку хтось залишив дві підривні машинки, які використовують для електричного способу підриву. Вони були нові, з номерами та роком випуску.

Знахідку відправили на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Правоохоронці намагаються встановити причетних до появи таємничого пакунка і закликають громадян бути пильними. У разі ж виявлення підозрілих предметів, негайно телефонувати на «102». Як, власне, і зробив Антон Іванович із Колибаївки, за що отримав подяку від керівника райвідділу міліції Василя БРОДЮКА.

P.S. Вчора, як повідомив фахівець ДПРЗ-2 Вадим ШИМАНСЬКИЙ, рятувальників викликав господар, який у дровах відкопав предмет, схожий на вибухонебезпечний. Приїхавши на місце події (пров.Короленка), ДСНСники виявили… навчальну міну.