П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Травня 2015

У КАМ’ЯНЦІ ТЕПЕР ДВІ РАТУШІ ТА НОВИЙ ЗНАК

Що саме було написано 1374 р. в грамоті литовських князів Олександра та Юрія Коріатовичів, відтепер може прочитати кожен. Текст давнього документа, яким князі надали кам’янецьким міщанам права на самоврядування (по суті – магдебурзьке право), тепер розміщено на пам’ятному знаку Магдебурзькому праву.

Знак відкривають заступник голови - керівник апарату Хмельницької ОДА Леся Стебло, міський голова Михайло Сімашкевич, помічник народного депутата України Володимира Мельниченка - депутат міськради Світлана Старченко.

Його урочисте відкриття відбулося 16 травня в однойменному сквері в Старому місті за участю представників іноземних делегацій і гостей з українських міст, котрі приїхали розділити з Кам’янцем святкування його дня народження.

Годиною раніше сесійна зала міськради стала місцем концентрації гарних емоцій. Щирі вітання, побажання подальшого розквіту і відверті зізнання в захопленості давнім містом лунали від візитерів із Польщі, Румунії, Німеччини, Латвії, Луцька, Тернополя, Чернівців, Хотина, Хмельницького. І це були не тільки сло-ва – зокрема, міського голову Михайла СІМАШКЕВИЧА чернівчани нагородили почесною відзнакою свого міста – «Ратуша». А мер міста Лівани Андріас Вайводс передав уже підписаний договір щодо допомоги з боку Латвії нашим військовослужбовцям і їхнім сім’ям. Одразу ж скріпив договір своїм підписом і кам’янецький мер.