Середа, 24 Квітня 2024 р.
22 Травня 2015

НА ФОНТАНІ СТАНЕ ГАМІРНІШЕ, НА ОЗЕРІ – СВІТЛІШЕ

Дітям – майданчик, дорогам – ремонти, водоспаду й фонтану – підсвічування. 19 травня під час виїзного брифінгу представники міської влади розповіли про заплановані й уже втілені комунальні проекти та ремонт міських автодоріг.

– Відтепер фонтан у сквері «Гунські криниці» красивіше виглядає саме вночі. Разом із освітленням міста вмикатиметься його кольорове підсвічування.

– Понад 30 років центральний міський фонтан просив у влади кольорової одежі через те, що вночі високий струмінь води потопав у сутінках, – коментує заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Додаткового фінансування чекає другий етап цього проекту, який передбачає освітлення всієї водяної поверхні.

– В одній кольоровій гамі з Новопланівським мостом засвітиться й водоспад над каньйоном. Під час реконструкції «Лебединого озера» його відновили працівники КП «Комунбуд» разом із альпіністами, котрі взялися розчистити скелю. А вже за декілька днів на невеликих перепадах води з’явиться кольорове світлодіодне підсвічування. Проект обійшовся місту в 19 тис.грн. Запланували на озері й загальне підсвічування об’єкта та звучання фонової музики – уривка із балету «Лебедине озеро».

– Дозвілля найменших кам’янчан покращити обіцяють влаштуванням дитячого майданчика розміром 15 на 15 метрів у сквері «Гунські криниці», неподалік від фонтану. Зі слів чиновників, дитяче містечко європейського зразка малюків потішить пластиковими гірками та атракціонами, а їхніх батьків – тим, що така розвага для їхніх чад буде безкоштовною.

– У дворах нашого міста є сто два дитячі майданчики, і вони не зовсім відповідають сучасним вимогам, – каже міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Тепер же нове й сучасне ігрове містечко, вартістю понад 200 тисяч гривень, з’явиться у центрі міста. Одночасно гратися там зможуть близько сорока дітей. Купуємо майданчик у Львові, загалом у Західній Україні таких всього два – один у Трускавці, інший буде в Кам’янці.

– Відкритим для проїзду стане відреставрований провулок Гімна-зійний (колишній Шолом-Алейхема), що в Старому місті. КП «Комунбуд» завершило мощення тут кам’яної бруківки. Фактично всю цю роботу виконали двоє молодих працівників – Іван БОВГАР та Олексій ПРОЩУК. Зі слів міського голови, в місті не вистачає кваліфікованих каменярів, працівників, які могли б фахово виконувати реставраційні роботи. Одна з головних причин – низька оплата такої праці.

– Під час брифінгу розповіли й про грандіозний комерційний проект, котрий може бути втілений у життя в нашому місті. Приватні особи запланували відтворити в мініатюрі історичні й архітектурні об’єкти України з повним відображенням ландшафту. Відкритим залишається питання ділянки, де можна було б реалізувати задум. З цього приводу міська влада чекає пропозицій від кам’янчан.

– Прозвітували чиновники і про ремонт автошляхів у місті. Наразі ямки залатали на Хмельницькому шосе, вулицях Шевченка, Лесі Українки, Пановецькій, проспекті Грушевського й частково Папаніна, Північній, Годованця, Вокзальній (військове містечко).

Поточним ремонтом уже підрихтували пров.Гімназійний (36 тис.грн.), вулиці Північну (70 тис.грн. – 270 кв.м), Князів Коріатовичів (11 тис.грн.), Старобульварну (36,6 тис.грн.), Лесі Українки (110 тис.грн., 315 кв.м), Вокзальну (38 тис.грн.). Наступні в черзі – Суворова (біля харчового коледжу), Драгоманова (перехрестя з вул.Лесі Українки), проспект Грушевського (в районі гуртожитків на Руських фільварках).

Капітального ремонту дочекалася вулиця Папаніна, проведені також підготовчі роботи на вул.Гагаріна (в районі Будинку офіцерів).