Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Травня 2015

ВИМАГАЄМО ГРОШЕЙ І ЗЕМЛІ

27 травня депутати міськради мали два пленарні засідання сесії, одне з яких було позачерговим.

Хвилина мовчання в пам’ять загиблих на сході, відзнаки «За заслуги перед міською громадою» бійцям, які повернулись з АТО, з рук міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА – такий початок сесій зробила традиційним неоголошена війна. 

У середу, як завжди стоячи і з оплесками, депутати вітали військовослужбовців частини А-3290 та правоохоронців, які виконували свій обов’язок у зоні антитерористичної операції.

Вистачило нагород і для мирних звершень. Зокрема, мер вручив керівнику КП «Міськтепловоденергія» Валерію ГОРДІЙЧУКУ грамоту Мінрегіонбуду і ЦК профспілок працівників ЖКГ за третє місце в конкурсі «Найкраще підприємство комунальної теплоенергетики України».

Працівники «Українського кристалу» були відзначені грамотами виконкому міськради за активну громадську позицію та проведення благодійної акції «Солодка фортеця».

На цій же сесії директор згаданого підприємства, депутат Володимир ЮР’ЄВ був нагороджений відзнакою міськради «Честь і шана». А ось новим Почесним громадянином Кам’янця-Подільського став секретар міськради Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ, який, до речі, нещодавно відзначив 70-річчя.

Як повідомлялося, на сході вже працює кам’янецька інженерно-будівельна бригада, набрана з працівників комунальних підприємств. Аби полегшити землякам важку працю, депутати виділили 50 тис.грн. на придбання мотобура та двох мотопил.

По п’ять тисяч гривень допомоги призначено і сім’ям загиблих на фронті кам’янчан, аби вони змогли встановити пам’ятники своїм рідним.

Під час розгляду питань щодо надання пільг зі сплати земельного податку перед депутатами виступив представник Чернівецького квартирно-експлуатаційного відділу з клопотанням звільнити військові території від податку. Як з’ясувалося, в Кам’янці це 124 га. Проте депутати згодні були звільнити від оплати тільки ті землі, де насправді діють військові підрозділи, а ті, що лише охороняються, – ні.

Рішення перенесли на наступну сесію, аби тим часом дізнатися, скільки ж земель використовується, і надати їм пільгу. Тим самим народні обранці сподіваються підштовхнути Міноборони до рішення передати у власність міста незайняті військові землі, про що давно просять кам’янчани. Для підтвердження бажань міста буде надіслано черговий лист до Міноборони.

Ще один лист депутати направлять керівництву області та держави, аби добитися додат-кових коштів на захищені статті. Дефіцит коштів на такі цілі – 29 млн.грн. Видатки на заробітну плату передбачені в середньому на 11,5 місяців, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв загалом – на 52,3% від потреби.

На сесії було оголошено про зміни в керівництві фракції ВО «Батьківщина». Замість Сергія ЦУГЕЛЯ її тепер очолюватиме Олександр ЖИЛЬЧУК.