Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Травня 2015

«ТІТУШКИ», ПОДЗВОНІТЬ ПРОКУРОРУ!

Віталій ГРИНЬКІВ, Олександр ГОНЧАРПрокурори міста і району шукають тих, хто організовував виїзди на антимайдан, і власне самих «тітушок». Таку заяву вони зробили 26 травня, скликавши місцевих журналістів.

Очільники прокуратури зазначили, що встановлення осіб, які чинили перешкоди волевиявленню учасників мирних протестних акцій під час Революції гідності, притягнення їх до відповідальності залишається одним із головних завдань. Але для повного та об’єктивного розслідування таких фактів важливою є інформація від жителів міста і району, яких примусово возили на антимайдан.

– Без свідчень громадян, їхніх доказів і фактів правоохоронна система не зможе повноцінно розкрити злочини і вивести винних на чисту воду, – запевнив прокурор району Олександр ГОНЧАР.

Його колега – прокурор міста Віталій ГРИНЬКІВ – додав, що вони вже допитали близько сотні людей, які, ймовірно, могли бути причетними до поїздок на антимайдан, однак безрезультатно. Щоправда, після викликів до прокуратури дехто з опитаних подав заяви до суду про захист честі та гідності.

Прокурори просять громадян, які стали свідками трагічних подій чи потерпілими, або які володіють будь-якими доказами (зокрема фото- й відеоматеріалами) скоєння злочинів під час Революції гідності, надавати інформацію особисто прокурорам або за телефонами: 5-14-69 (прокуратура району), 5-00-86 (прокуратура міста).