Субота, 20 Квітня 2024 р.
5 Червня 2015

ВІД КУЧМИ – ПРЕЗЕНТИ, КУЧМІ – КОМПЛІМЕНТИ

З надмірною прихильністю 29 травня зустрічали в Кам’янці-Подільському Президента України 1994-2005 рр.

Леоніда КУЧМУ, який навідався до міської дитячої школи мистецтв і взяв участь у конференції на базі ПДАТУ.

ВІД КУЧМИ - ПРЕЗЕНТИ, КУЧМІ - КОМПЛІМЕНТИВостаннє Леонід Данилович відвідував Кам’янець під час президентських перегонів восени 1999 р.

Школі мистецтв екс-очільник держави передав сертифікат на біле фортепіано, подароване закладу ще торік благодійним Президентським фондом «Україна». Такий презент для школи здобув її учень Сергій ГУМЕННИЙ, котрий став стипендіатом фонду. Не відпустили з порожніми руками й самого Кучму – відзнаку «За заслуги перед міською громадою» йому вручив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, який разом із народним депутатом України Володимиром МЕЛЬНИЧЕНКОМ постійно супроводжували екс-президента.

Ретельно до візиту Кучми підготувалися і в аграрно-технічному університеті. Тут він став учасником конференції на тему «Двадцять років аграрній реформі України: досягнення і проблеми» і за підсумками однойменного конкурсу нагородив студентів-переможців. У свою чергу доповідачі в рамках обговорення аграрної реформи періодично висловлювали повагу «шановному Леоніду Даниловичу». З уст гостя також лунали не лише думки з приводу аграрної реформи України – він зробив комплімент кам’янецькому меру і заявив, що не в усіх питаннях солідарний із нинішньою українською владою. А вже під час розмови з пресою Кучма розповів про перспективи майбутніх мінських домовленостей:

– Поки на території України перебувають військові збройних сил Росії, говорити про щось позитивне немає жодних підстав. Тому сьогодні головне – аби світ примусив Росію, насамперед Путіна, виконувати декларацію, відновлену в Мінську, – припинення вогню, відведення важкої зброї, виведення збройних формувань і техніки, обмін полоненими.

А поки офіційний Кам’янець демонстрував Кучмі свою гостинність, у соцмережах почали з’являтися карикатури й дописи з приводу візиту в місто епатажної особи.