П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Червня 2015

МЕШКАНЦЯМ – ГАЗ, ФАХІВЦЯМ – ДОГОВІР

Залишившись на деякий час без газу, мешканці житлового комплексу «Нова Будова» запанікували. Люди звернулися до редакції з проханням з’ясувати, чому їм відключили блакитне паливо, підозрюючи, що причиною цього могли стати договори про технічне обслуговуння газового обладнання. На їх підписанні, зі слів жителів, наполягають працівники Кам’янець-Подільського управління з експлуатації газового господарства.

Проте, як пояснює директор управління Яків ГАРШТ, газ у будинках житлового комплексу відключили через проведення планового технічного обстеження газового обладнання.

– Там працювала наша бригада, – каже Яків Йосипович. – Один із будинків через витік газу повністю відключили. Основна проблема під час перевірки полягала в тому, що до багатьох помешкань не було допуску.

Аби забезпечити присутність власників квартир на момент технічного обстеження, зусиль докладав й інформаційно-сервісний центр, який входить до складу групи компаній «Нова Будова».

– Ми зверталися до господарів помешкань із проханням прийти й дати можливість фахівцям перевірити справність газових приладів, – зазначає менеджер центру Ольга ЛЕНЮК. – Працівники Кам’янець-Подільського управління з експлуатації газового господарства поставили умову, що поки не пройдуть усі помешкання, газ буде відключено. Також зазначили, щоб мешканці показали договори на технічне обслуговування газового обладнання. Наразі перевірку завершено, і всі будинки з газом.

Що ж стосується заяв мешканців про «добровільно-примусове» підписання такого договору саме з управлінням, то, як каже Яків Гаршт, укладати його можна з будь-яким іншим підприємством, що має відповідну ліцензію. Втім наявність документа – обов’язкова. У тому, що працівники Кам’янець-Подільського управління з експлуатації газового господарства не наполягали на укладанні з ними договору і називали альтернативні підприємства, які мають ліцензії на виконання робіт, запевнила й Ольга Ленюк.