П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Червня 2015

МІЛІЦІЯ ЗАВЕЗЛА АРСЕНАЛ ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇ

Арсенал холодної зброї вчора заїхав до Кам’янця-Подільського. Привіз його головний міліціонер Хмельниччини Микола СЕМЕНИШИН, щоб поповнити фонди музею-заповідника.

МІЛІЦІЯ ЗАВЕЗЛА АРСЕНАЛ ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇМІЛІЦІЯ ЗАВЕЗЛА АРСЕНАЛ ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇ

У старовинній колекції: кортик, бойові та поліцейські кинджали, ніж молодіжної організації Німеччини, різні штики, кавалерійська шабля, шашка, ятаган, напівшабля – усього 27 одиниць. Датуються вони XIX – серединою XX ст. і виготовлялися у Німеччині, Іспанії та Франції. Найстарішим раритетам – штикам до гвинтівки – перевалило за 140 років.

Як зазначив директор історичного музею-заповідника Віктор ТРАВІНСЬКИЙ, до детального вивчення переданих експонатів залучатимуть столичних науковців. І вже після цього нова колекція доповнить 132 тисячі експонатів музею, серед яких – 122 одиниці зброї.

Унікальна зброя потрапила до музею завдяки правоохоронцям. За словами Миколи Семенишина, 2009 р. було затримано громадянина, який незаконно займався закупівлею і зберіганням холодної зброї. Чоловік купував цінні експонати на «чорному ринку», аби перепродати їх за кордон. Орієнтовна вартість такої колекції – близько 300 тис.грн.

Того ж дня Микола Олександрович узяв участь у спільній нараді з начальниками міськрайвідділів області, представниками влади та керівниками громадських формувань, що проводилася в сесійній залі міськради. Під час зібрання він вручив нагороди активним керівникам громадських формувань Хмельниччини.