Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Червня 2015

ДО ГАЗУ ТРЕБА СПЕЦІАЛІСТІВ. НА ВИБІР

Місцевим підприємцям нагадали про обов’язкове технічне обслуговування газових приладів. Утім, отримавши від Кам’янець-Подільського управління з експлуатації газового господарства (філія ПАТ «Хмельницькгаз») зразки заявок на проведення цих робіт, вони збентежилися, адже раніше користувалися послугами інших майстрів, які коштували дешевше, ніж вказані в розісланих зразках.

Прокоментувати ситуацію ми попросили директора управління Якова ГАРШТА. З його слів, сезонне обслуговування котлів повинно проводитися щороку, і робити це мають право виключно спеціалізовані організації.

– Враховуючи часті випадки вибуху газу, що траплялися в інших містах, наразі ми проводимо щорічне обслуговування житлових будинків і відразу беремося за промислові підприємства та об’єкти комунально-побутового призначення. Великі підприємства, де є газові служби, самі виконують таку роботу. Інші ж організації повинні користуватися послугами фахівців.

У зразках заявок, розісланих управлінням з експлуатації газового господарства, вказується, що орієнтовна вартість таких робіт – 1000 грн. Та чи має підприємець право користуватися послугами інших майстрів? З інформаційним запитом ми звернулися до ПАТ «Хмельницькгаз». Як повідомив голова правління товариства Михайло ЮРЧЕНКО, пуск газу проводиться за заявками споживача з обов’язковим проведенням сезонних профілактичних і пускових робіт. Виконувати їх можуть фахівці підприємств і організацій, які мають відповідні дозволи та ліцензії.