Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Червня 2015

ДЖУЛЬЄТТА МАМОЮ НЕ СТАЛА…

На жаль, довгоочікуваного поповнення в сім’ї лебедів Ромео та Джульєтти, що мешкають на Лебединому озері, не сталося. Навіть облаштоване гніздо не дало білокрилій парі можливості висидіти своє потомство. Вже не вперше лебедині яйця знайшли побитими неподалік від їхньої хатинки.

– Ніхто не знає, що трапилося. Але це той випадок, коли диво не відбулося, і такі експерименти більше проводити не треба, – коментує заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Це не природне середовище, а своєрідний вольєр. А щоб висиджувати потомство, лебедям потрібна тиша, очерет тощо. Як ми не старалися, але, мабуть, таки не створили для них ідеальних умов. Яйця, які вигрівають лебеді, постійно б’ються. Жодного разу ніхто не бачив, щоб це робили люди. Швидше за все, самі птахи хотіли перенести їх в інше місце. Щоб такого більше не було, в період висиджування пташенят ми переводитимемо їх в окремий вольєр в ЕНЦУМі, де лебеді будуть закриті впродовж 40 днів.

З приводу ж самопочуття чорних мешканців Лебединого озера Сергій Віталійович повідомив, що для хвилювання, яке висловлюють декотрі мешканці, підстав немає. За птахами закріплений ветеринар, котрий за ними наглядає. Більше того, цьогоріч чорні лебеді здійснили два польоти в каньйон. Під час одного з них повертати «льотчиків» додому довелося рятувальникам.