Четвер, 25 Квітня 2024 р.
19 Червня 2015

ІРЛАНДСЬКА КРОВ У ЖИЛАХ «ПОДІЛЬСЬКОГО ЦЕМЕНТУ»

Один із найпотужніших виробників цементу в Європі, що випускає понад 2,5 млн. тонн продукції на рік і входить до групи компаній світового лідера у виробництві будівельних матеріалів, – ПАТ «Подільський цемент» – цього тижня відкривав секрети успіху перед журналістами.

ІРЛАНДСЬКА КРОВ У ЖИЛАХ «ПОДІЛЬСЬКОГО ЦЕМЕНТУ»

Завдяки чому активно б’ється серце промислового гіганта в розпал будівельного сезону, вирішив продемонструвати голова правління товариства Святослав КОЗЛЕНКО, який очолив підприємство в серпні минулого року. Велетенські печі, сучасні лінії виробництва, енергоощадні технології, потужні ресурси та новітня лабораторія – «замаскувавшись» у спецодяг заводчан, нам вдалося зсередини побачити життя «Подільського цементу» з ірландськими інвестиціями.     

Показали журналістам і вибухові роботи у кар’єрі підприємства, на наслідки яких скаржаться мешканці розташованого поруч села Гуменці.

– У кар’єрі налагоджено постійний технічний контроль, моніторинг сейсмічних коливань, проводяться заміри шуму і вживаються всі необхідні заходи безпеки, – стверджує очільник «Подільського цементу». – З січня 2014 року застосовується спеціальна значно дорожча вибухівка, яка в процесі використання спричиняє меншу вібрацію та не утворює специфічного диму, а вибухові роботи на розташованому найближче до села борті кар’єру здійснюються невеликими блоками.

На потужностях заводу, який з 2011 р. ввів в експлуатацію ще й сучасну лінію виробництва за сухим методом, нині виробляють 5 видів сертифікованого цементу. Перевірити його якість можна на території підприємства, де торік відкрили сучасну сертифіковану бетонну лабораторію. Тут проводять випробування цементів усіх заводів компанії СRH і надають клієнтам рекомендації щодо властивостей і якості будматеріалів.

Незважаючи на кризу будівельної галузі, завод звітує й про соціальну складову роботи за минулий рік: фінансова допомога міській лікарні, соцвиплати, ремонт школи в с.Колубаївці, важка техніка і кошти (близько 300 тис.грн) для бійців у зоні АТО.