Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Червня 2015

ЗА ГРАТИ ЧИ НА ЛІКУВАННЯ?

Нещодавно через ЗМІ очільник міської міліції Володимир КАЛАШНІК повідомив про затримання гвалтівника неповнолітньої дівчинки. А вже за декілька днів у соцмережах розгорілася дискусія про те, чи справді 31-річний затриманий, який має діагноз «шизофренія», причетний до злочину. Аби заспокоїти кам’янчан, Володимир Петрович 15 червня скликав журналістів.

– Неповнолітня впізнала затриманого чоловіка, а з його оселі ми вилучили речі, що збігаються з її описом, – каже міліціонер. – На підставі слідчих дій особі було оголошено про підозру. Наразі чоловіка заарештовано, проводяться слідчі дії. Справа буде спрямована до суду з обвинувальним актом.

Затриманий має діагноз «шизофренія», але при цьому цілком розуміє, що таке міліція і чому він тут. Психіатрична експертиза має встановити, чи був він осудним на момент скоєння злочину, тобто, чи усвідомлював те, що робив. Якщо буде доведено, що особа є неосудною, то до неї застосують заходи медичного характеру – психіатричне лікування.

А щоб уникнути таких злочинів, Володимир Петрович порадив батькам, які через певні причини не можуть провести дитину додому, звертатися до міліціонерів:

– У місті працюють патрулі – піші, на велосипедах та автомобілях. І при потребі вони змінять маршрут, аби доставити дитину додому. Але така практика не має стати звичкою.